У вівторок 01 листопада 2016 року на електронному торговому майданчику Української енергетичної біржі вперше було проведено торги дизельним паливом виробництва ПАТ "Укргазвидобування" стандарту Євро-5. З вересня поточного року державна акціонерна компанія повністю перейшла на випуск дизельного палива та бензинів стандарту Євро-5, а вже за 2 місяці знову підвищує стандарт якості палива вітчизняного виробництва.

На торги було виставлено 1650 тон дизельного палива підвищеної якості які були повністю розкуплені у першу годину після відкриття торгів. За результатами торгів, ціна на дизельне паливо сформувалася на рівні 19 572.00 грн/т при відвантаженні автотранспортом та 19 397,00 грн/т при відвантаженні залізницею.

"Ми є свідками того, як державна компанія інтенсивно розвивається та підвищує стандарти якості нафтопродуктів на внутрішньому ринку. Під час торгів, ми додатково переконалися у тому, що українці є вимогливими споживачами та бажають використовувати тільки якісне пальне. Нажаль цей попит дуже важко задовольнити, але те, що Укргазвидобування рухається у вірному тренді не можливо заперечити. Прозорість ведення торгів під час реалізації нафтопродуктів вітчизняного виробництва дозволяє державному підприємству підвищити ефективність діяльності та розвиватися швидше", – заявив генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

Як повідомляло ПАТ "Укргазвидобування", у планах компанії – подальша модернізація наявних виробничих потужностей з метою забезпечення стабільної якості продукції, збільшення обсягів переробки, а також нарощення продажів продукції за усіма каналами збуту.