На ТБ «Українська енергетична біржа» пройшли тестові електронні біржові торги вугільною продукцією, що тривали з 7 грудня 2012 року по 28 січня 2013 року. В результаті їх проведення було запропоновано до реалізації 318 тисяч тонн вугілля, з них реалізовано 15 тисяч тонн.

Щоп'ятниці, починаючи з 1 лютого 2013 року на ТБ «Українська енергетична біржа» проходять електронні біржові торги вугільною продукцією, в яких можуть брати участь всі виробники, постачальники і споживачі вугільної продукції згідно з правилами Біржі.

Впровадження біржових технологій дозволить отримати об'єктивний механізм формування ціни на вугілля. Встановлення ринкової ціни буде мати позитивний вплив на економічний стан вугільної галузі в цілому, отже, зробить її цікавою для інвесторів. Необхідно також зазначити, що використання біржових технологій при реалізації вугільної продукції спростить процес купівлі-продажу, зробить його більш відкритим і прозорим.

Для участі в біржових торгах вугільною продукцією необхідно звернутися до відділу торгів ТБ «Українська енергетична біржа» за телефоном (044) 591-25-00.