Відповідні зміни до Регламенту організації та проведення електронного аукціону з продажу електричної енергії на ТБ "Українська енергетична біржа" були погоджені 6 листопада рішенням Аукціонного комітету з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами. Даним рішенням запроваджено додатковий тип графіку продажу для реалізації електроенергії під назвою HOLIDAYPEAK. Години доби, в які має здійснюватись виконання двосторонніх договорів з застосуванням HOLIDAYPEAK – з 9.00 до 23.00 у святкові, неробочі та вихідні (неробочі) дні.

Запровадження нового типу графіку продажу було ініційоване ПрАТ "Укргідроенерго". Його необхідність зумовлена особливостями роботи гідроелектростанцій, збільшенням обсягів спеціальних обов’язків з 20% до 35% від обсягу електроенергії, що вироблена на ГЕС і відпускається на реалізацію та необхідністю виконувати покладені на товариство обов’язки шляхом продажу на електронних аукціонах виключно продуктів виду PEAK. Таким чином, нововведення дозволить зменшити ступінь викривлення графіку у робочі дні.

Впровадження додаткового типу графіку продажу не тільки полегшить виконання покладених на товариство спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів, а й сприятиме збільшенню обсягів торгівлі в сегменті двосторонніх договорів інших учасників ринку за рахунок більш зручного механізму формування портфелю контрактів для забезпечення графіків споживання.

Аукціони з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами на УЕБ проводяться з 27 червня 2019 року. Протягом даного часу було реалізовано 30 млн. МВт.год. електроенергії. Для участі у аукціонах вже зареєстровано 188 учасників ринку.