5 грудня на Українській енергетичній біржі відбувся аукціон з купівлі-продажу електричної енергії, вперше саме в форматі комерційних секцій. Про особливості їх проведення нещодавно повідомлялося біржею.

На аукціоні ДП "Гарантований покупець" провів закупівлю електроенергії на Бурштинському енергоострові. Зокрема, підприємством було закуплено 8 064 МВт.г електроенергії базового навантаження загальною вартістю 12 805 128 грн. Період відбору реалізованої електричної енергії триватиме з 09.12.2019 по 15.12.2019. Середньозважена ціна, що сформувалась під час проведення аукціону склала 1 587,94 грн./МВт.г без ПДВ.

Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко, коментуючи аукціон, повідомив: "Як і очікувалося, такий формат торгів отримує більшу зацікавленість учасників ринку. Під час проведення аукціону спостерігалась висока конкуренція і ми очікуємо, що надалі кількість учасників буде тільки зростати. Такі аукціони стануть місцем централізації торгівлі електроенергією за двосторонніми договорами, адже вони дають безліч переваг ринку".

Перевагами комерційних аукціонів є більш широкий спектр можливостей та інструментів, які сьогодні УЕБ надає учасникам біржового ринку. Слідкуйте за наступними анонсами торгів за напрямком "Електрична енергія" на нашому сайті, а також підписуйтесь на telegram-канал t.me/ueex_electric_energy