На Українській енергетичній біржі вже впроваджена верифікація особи через застосунок Дія для учасників торгів на ринках енергоресурсів. Відтепер через Дію можливо пройти верифікацію й для участі в аукціонах за напрямком «Необроблена деревина та пиломатеріали». Це дозволить учасникам ринку деревини пришвидшити процес отримання доступу до торгів.

Біржа проводить верифікацію, відповідно до вимог Правил фінансового моніторингу ТОВ «УЕБ» для перевірки та підтвердження належності відповідній особі отриманих Біржею ідентифікаційних даних, та/або з метою підтвердження даних, що дають змогу встановити кінцевих бенефіціарних власників чи їх відсутність.

Щоб здійснити верифікацію через застосунок Дія, потрібно увійти до розділу «Для діючих клієнтів», перейти на вкладку «Верифікація» та навпроти потрібної особи обрати онлайн-верифікацію «Через застосунок Дія». Далі вам буде згенеровано QR-код, який необхідно зчитати сканером у застосунку Дія (кнопка сканера розміщена у правому верхньому кутку головного екрана застосунку) та підтвердити передачу копії документа.

«Наші спеціалісти намагаються максимально спростити потенційним учасникам процедури реєстрації для участі у торгах, зробити цей процес швидким та простим. Для цього ми застосовуємо нові цифрові технології. Відтепер, пройти верифікацію через Дію можуть не лише учасники ринків енергоресурсів, а й ринку необробленої деревини та пиломатеріалів», - зазначив Генеральний директор ТОВ «УЕБ» Олександр Коваленко.