06.04.2016 р. м. Київ

У вівторок, 05 квітня 2016 року на торговому майданчику ТБ "Українська енергетична біржа" пройшли чергові біржові торги нафтопродуктами та ДЕПБК, виробництва ПАТ "Укргазвидобування". Всього на торги було виставлено 1 596,844 тонн нафтопродуктів. У підсумку біржової торгової сесії було реалізовано 758,451 тонн нафтопродуктів на загальну суму 7,660 млн грн з типом відвантаження – автотранспорт та залізниця.

"Зниження попиту на нафтопродукти, що ми спостерігаємо сьогодні, пояснюється зниженням попиту на енергоносії, а також підвищеним обсягом імпортних нафтопродуктів. Це нормальне ринкове становище, що демонструє постійний рух балансу попиту та пропозиції на ринку. Ми, як повноцінна товарна біржа зацікавлені у розвитку конкурентних та ринкових відносин та працюємо над створенням таких умов на нашому торговому майданчику", - сказав генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

Довідково: Торги енергоресурсами ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" на торговому майданчику Української енергетичної біржі проводяться щовівторка на регулярній основі. У торгах приймають участь одні з найбільших трейдерів внутрішнього ринку. УГВ повідомляло, що в березні переходить на випуск бензинів Євро-4. Дизельне паливо стандарту Євро-4 компанія зможе виробляти з вересня 2016 р.

---

Прес-служба УЕБ

тел.: (044) 232-14-31, E-mail: [email protected]