П’ятниця, 15 червня видалася плідною на газові контракти на Українській енергетичній біржі, було реалізовано 2,8 млн. куб. м. природного газу. Зокрема, свій ресурс на торги № GAS-150618-11 запропонували три газовидобувні компанії: СП "Полтавська газонафтова компанія" (10 лотів по 50 тис. куб. м. ресурс липня), ПАТ "Укрнафта" (20 лотів по 100 тис. куб. м. ресурсу червня), ТОВ "СГС" ("Гео-Альянс") (5 лотів по 50 тис. куб. м. ресурсу липня) та дві позиції з ресурсом червня та липня запропонував трейдер ТОВ "Крафт Енерджи" (загалом 12 лотів по 50 тис. куб. м). При цьому газовидобувні компанії повністю реалізували свої лоти та один лот реалізував трейдер. Торги газовидобувних кампаній стартували з позначки 9 400 грн. з ПДВ за тисячу кубічних метрів, стартова ціна трейдера була – 9 350 грн. з ПДВ за тисячу кубічних метрів.

В підсумку торгів, що через високу конкуренцію, навіть були продовжені в часі, цінові індикативи на природний газ за результатами торгового тижня зупинилися на наступних позначках: мінімальна ціна за торгову сесію 9 300 грн. з ПДВ за тисячу кубічних метрів, максимальна – 9 480 грн. з ПДВ за тисячу кубічних метрів та середньозважена - 9 376,95 грн. з ПДВ за тисячу кубічних метрів.

Генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко, коментуючи результати торгів, зазначив: "Відбуваються закономірні речі. Українська енергетична біржа впевнено рухається своєї мети і стає бенчмарком, що підкріплюється необхідним рівнем ліквідності, та публікацією котирувань біржі у міжнародному ціновому агентстві Thomson Reuters. Сьогодні ми вже можемо дати ринку України та зарубіжним стейкхолдерам точні орієнтири: ринкова ціна на природний газ в Україні сьогодні для ресурсу липня 9 402,26 грн. за тис. куб. м. та 9 300,89 грн. за тис. куб. м. на ресурс червня".