28 квітня товарна біржа «Українська енергетична біржа» провела черговий додатковий аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі II кварталу 2021 року. До продажу були представлені лоти Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства. Учасникам торгів було запропоновано лісоматеріали як хвойних, так і листяних порід різної довжини та діаметра: сосна, ялина, граб, дуб, в’яз, береза.

За результатами аукціону реалізовано 6,63 тисячі кубометрів лісоматеріалів, що становить близько 93% від виставленого об’єму, на загальну суму 10 мільйонів гривень. Усього в цих торгах взяли участь 43 підприємства.

Висока конкуренція за лоти дозволила збільшити вартість окремих лотів, яка зросла більш ніж вдвічі у порівнянні з початковою ціною.

“Електронні аукціони з продажу необробленої деревини є потужним інструментом виводу лісової промисловості з тіні. Шляхом рівного доступу учасників до аукціонів бізнес має можливість закупити деревину необхідних параметрів за ринковою ціною, обираючи із понад тисячі позицій. Запрошуємо учасників на наступні аукціони, що проводяться на УЕБ щотижня”, прокоментував результати аукціону генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.