Сьогодні 2 липня в рамках роботи нової моделі ринку електроенергії відбувся конкурентний аукціон з реалізації електроенергії за двосторонніми договорами. Кінцева ціна продажу "позапікової електроенергії" (споживання вночі) знизилась у порівнянні із стартовою.

Продавцями на аукціоні виступили ДП "Калуцька ТЕЦ-НОВА", ПАТ "Центренерго", ТОВ "Кременчуцька ТЕЦ".

За результатами аукціону було реалізовано 87 лотів "позапікової електроенергії" з періодом відпуску з 04.07.2019 по 31.07.2019. Середньозважена ціна електроенергії становила 1069,77 грн. за МВт.г, що на 3% нижче стартової ціни. Загальний обсяг реалізації склав 34 622 040 грн. В ході аукціону стартова ціна електроенергії знижувалась з 1103 грн. за МВт.г. до мінімального значення в 1040 грн. за МВт.г.

Таким чином, нова конкурентна модель ринку електроенергії доводить свої переваги для споживачів.

Нагадаємо, відповідно до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №270, Українська енергетична біржа призначена організатором електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами.

Для інформації. На ринку "на добу наперед", який є ключовим сегментом нового ринку електроенергії, НКРЕКП встановив цінове обмеження при продажу "позапікової електроенергії" в розмірі 0,96 грн за кВт-г.