Цікавитеся дійсно прозорим аукціоном з продажу необробленої деревини у м. Чернігів та інших регіонах? Придбати круглий ліс, пиломатеріали, сухостій або пиловник чесно, без хабаря чи корисних знайомств можна, скориставшись електронними торгами Prozorro.Sale.

Система Прозорро.Продажі – перевага електронного аукціону з продажу необробленої деревини у Чернігові

За офіційними даними, лише у 2019 р. прибуток від продажу різноманітної деревної сировини, заготовленої українськими лісгоспами, склав більше 15 млрд. грн. Однак також відомо про велику корумпованість ринку необробленої деревини, близько 20% якого досі перебуває у тіні.

Довгий час головною проблемою лишалася відсутність систематизованого обліку лісових ресурсів. А також продаж необробленої деревини у Чернігові без аукціону, всі етапи якого будуть повністю прозорими та відкритими для учасників і громадськості. До 2020 р. ліс-кругляк в основному реалізовувався напряму, а не на відкритих торгах. Сторони використовували так звані «прямі договори», укладення яких супроводжувалося непрямим формуванням цін, відсутністю даних про якість сировини та умови її поставки.

У будь-якому випадку щоб не збанкрутувати лісозаготівельним підприємствам потрібно продати усю сировину – як деревину найвищої якості, так і повний неліквід. Щоб вирішити це питання, продавці формують партії лісоматеріалів одного сорту, але різних класів якості. Відтак покупці по суті отримують «кота в мішку», адже вони змушені проти своєї волі купувати те, що їм не потрібне.

Для того, щоб розв’язати перераховані проблеми, уряд розпочав тісну співпрацю з державним підприємством «Прозорро.Продажі». Останні давно підтвердили статус одного з найуспішніших світових стартапів у сфері подолання корупції. Завдяки сучасним технологіям, скористатися якими ви можете на спеціальній платформі ТБ «Українська енергетична біржа», зовсім скоро у м. Чернігів кожен аукціон з продажу необробленої деревини проходитиме у зручному онлайн-форматі. Поки що на торги виставляють тільки найбільші лоти – від 150 куб. м. Але, враховуючи значну зацікавленість і покупців, і різних антикорупційних органів, уряд планує продовжити реформування ринку.

Зареєструйтеся на sale.ueex.com.ua для участі в аукціоні з продажу необробленої деревини у м. Чернігів та по всій Україні

Успішний старт проекту з реалізації круглого лісу на електронних майданчиках на зразок ТБ «УЕБ» свідчить про те, що суспільство давно готове до змін. Підприємці прагнуть грати чесно, тож з ентузіазмом долучаються до кожного аукціону з продажу необробленої деревини у Чернігові та інших регіонах країни.

Не пропустіть цікаві торги – підпишіться на нашу E-mail-розсилку або отримуйте сповіщення у зручному Telegram-боті. Також будь-які запитання ви можете задати нашим консультантам, зателефонувавши за номером (044) 337-77-65.