За результатами торгів минулого тижня на ТБ "Українська енергетична біржа" реалізовано 19,75 млн. куб. м. природного газу ресурсів травня, червня, липня та природного газу в ПСГ.

На кінець тижня рівень біржових котирувань на УЕБ становив 2 820 грн. за тис. куб .м. на ресурс травня та 2 850 грн за тис. куб. м. на ресурс червня. Ресурс липня вперше було реалізовано на умовах передплати за ціною 2928 грн. за тис. куб. м. з ПДВ.

В умовах низьких цін активізувалась торгівля природним газом в ПСГ, на який відносилось 67% реалізованого обсягу минулого тижня. Ціни продажу ресурсу в ПСГ коливалися від 2850 до 2928 грн. за тис. куб. м. з ПДВ. Таким чином, у котируваннях УЕБ яскраво виражена загальна тенеденція до зниження цін на ринку.

«Хочемо відзначити зростання обсягів реалізації природного газу на УЕБ, чому значною мірою сприяло збільшення продажів ГПК «Нафтогаз Трейдинг». Українська енергетична біржа активно розвиває партнерство з учасниками ринку. Вже понад 330 компаній оцінили та успішно застосовують біржові торги природним газом на УЕБ як механізм ефективного трейдингу для успішної господарської діяльності». - прокоментував Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.