Міністерство економіки України оприлюднило середню вартість бензинів в розмірі 26,67 грн/літр і дизпального — 21,64 грн/літр, з яких вираховується гранична ціна реалізації пального на АЗС на середину серпня. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Відповідно, з урахуванням максимальної торговельної націнки гранична вартість бензину становить 31,67 грн/л, дизпального — 28,64 грн/л.

У порівнянні з початком серпня середня ціна на бензин знизилася на 19 копійок. У той же час ціна на дизпаливо зменшилася на 60 копійок.

Раніше, 2 червня, Кабінет міністрів вніс зміни до методики визначення середньої оптової ціни на бензин і дизельне пальне. Від цієї ціни АЗС можуть встановлювати свої надбавки. Постанова була ухвалена на засіданні Кабінету міністрів.

Кабінет Міністрів і більшість великих мереж АЗС країни 2 квітня поточного року підписали меморандум про створення добросовісної конкуренції на ринку нафтопродуктів, а також про задоволення потреб споживачів на період карантинних обмежень. Щодо цін на бензин, дизпальне, газ на АЗС України, зокрема, по бензину А-95 їм рекомендували встановити ціну до 30 грн за літр. В результаті після підписання документа мережі скинули ціну на бензини на 0,2−1 грн/л.

Нагадаємо, 11 травня, Кабмін постановою № 450 від 29 березня 2021 року ввів декларування зростання роздрібних цін на бензин і дизпальне понад 1%. Згідно з документом, бензини марок А-92 і А-95, а також ДП внесені до переліку соціально значущих товарів.