З 01 лютого 2020 р. купити пиломатеріали в Україні можна на повністю прозорих електронних аукціонах Prozorro.Sale. До подібних нововведень уряд підштовхнув високий рівень корупції у цій сфері. Разом з незаконними рубками через продаж деревини за непрозорими схемами держава щороку втрачала мільярди гривень. Зареєструвавшись на електронному майданчику sale.ueex.com.ua, ви зможете регулярно здійснювати моніторинг актуальної ціни на пиломатеріали, та у потрібний момент придбати сировину найвищої якості.

Як проходить продаж пиломатеріалів за новими правилами

Для вітчизняних лісопилок пиляні матеріали, а саме розділені на частини колоди і кряжі з деревини різних порід, є відмінною сировиною для виробництва різноманітної пилопродукції. Їх також називають пиломатеріалами – вони мають стандартизовані розміри, а головною відмінністю від круглого лісу є наявність принаймні двох рівних сторін, розташованих паралельно одна до одної.

Перш, ніж приступити до перегляду об’яв на зразок «Куплю пиломатеріал від виробника», вам необхідно чітко визначитися з породою дерева, способом його обробки, якістю, розміром та цільовим призначенням. В залежності від виду, на електронному майданчику ТБ «Українська енергетична біржа» відрізнятимуться і ціни на пиломатеріали. Тут вони представлені двома великими групами: круглим лісом та розпиляними деревними матеріалами. До останніх відносяться дошки, бруси, бруски, пластини, чверті, шпон, обапіл та заготовки.

Для виготовлення пиломатеріалу підприємство має бути обладнане спеціальними круглопильними та стрічковопильними установками. На сайті sale.ueex.com.ua активно ведеться продаж пиломатеріалів, отриманих практично з будь-якої деревини. Наприклад, хвойні породи дерев (сосна, смерека, модрина) найкраще підходять для капітального будівництва та виготовлення несучих конструкцій. Листяні матеріали – ідеальний вибір для проведення оздоблювальних робіт. Тополя і береза стануть хорошим бюджетним варіантом – перевагами останньої є невелика вага, міцність та ефектний зовнішній вигляд. Також великою популярністю серед покупців користується липа, клен, ясень.

Куплю пиломатеріали хвойні або листяні на прозорому аукціоні Prozorro.Sale

Раніше, намагаючись придбати лісоматеріали, деревообробні підприємства стикалися з безліччю перешкод:

• лісгоспи невиправдано завищували собівартість заготовленої сировини, також непрозорим лишався механізм формування кінцевої ціни;
  • навіть після укладення угоди покупці не мали жодних гарантій, що поставка буде виконана вчасно або вони отримають товар потрібної якості;
  • інформація про продаж пиломатеріалів попередньо ніде не оголошувалася – таким чином усувалася будь-яка конкуренція.

З переведенням частини торгів необробленою деревиною на електронні майданчики Прозорро.Продажі учасники нарешті отримали можливість чесно конкурувати за обрані лоти. Кожен аукціон проходить анонімно, а його організатор обирає переможця, орієнтуючись виключно на зроблені ставки.

Якщо ви бажаєте купити пиломатеріали з хвойних чи листяних дерев, звертайтеся до наших менеджерів - (044) 337-77-65. Приєднуйтеся до нас у соцмережах, налаштовуйте сповіщення у Telegram-боті або слідкуйте за появою нових торгів за допомогою регулярної E-mail розсилки.