Завдяки проведеній реформі купити ліс-кругляк сьогодні можна швидко, прозоро, без хабарів чи «корисних знайомств». Прийнята Кабміном Постанова «Про запуск експериментального проекту з реалізації необробленої деревини на електронних торгах» дозволяє купляти цінний ресурс усім бажаючим – на рівних умовах і під пильним громадським контролем. А допоможуть вам у цьому добре підготовлені фахівці майданчика ТБ «Українська енергетична біржа».

Куплю ліс-кругляк за вигідною ціною на аукціоні Prozorro.Sale

Ринок деревини – достатньо перспективний напрямок, який варто розвивати. Згідно офіційної статистики, деревообробні підприємства, що виявили намір купити ліс-кругляк в Україні, лише у 2019 р. принесли вітчизняним лісгоспам більше 15 млрд. грн. прибутку. При цьому 3 млрд. грн. було сплачено до держбюджету у вигляді податків.

Водночас значна частка (до 20%) лісозаготівельної галузі досі знаходиться у тіні. Лісгоспи приховують реальні обсяги продажу та ціну лісу-кругляку. Для того, щоб придбати якісну сировину, нерідко доводилося доплачувати. У іншому випадку покупець отримував лоти, у яких недобросовісний продавець міксував деревину різних сортів, у тому числі і ту, що не відповідає встановленим стандартам якості.

На електронних аукціонах Прозорро.Продажі ви маєте можливість купити ліс-кругляк дійсно чесно та прозоро. Система автоматично визначає переможця за найбільшою ставкою. А організатор торгів до останнього не знає назву компанії чи приватної особи, що виграла аукціон. Адже цінові пропозиції є повністю анонімними.

За весь час існування системи на підключених до неї майданчиках, таких як ТБ «Українська енергетична біржа», відбулося 317 тис. відкритих аукціонів, завдяки яким бюджет країни вже поповнився на 30 млрд. грн. З них 2,8 млрд. надійшло від наших клієнтів. У 2020 р. ми спостерігаємо значну зацікавленість потенційних покупців торгами, на яких можна купити ліс-кругляк без посередників, сплативши при цьому його реальну ринкову вартість. Протягом восьми місяців за цим напрямком відбулося майже 1 200 електронних аукціонів, на які зареєструвалися чотири сотні учасників. Сумарний прибуток від реалізації круглих лісоматеріалів вже склав 289 млн. грн. і ця цифра стрімко зростає.

Купити ліс-кругляк в Україні на майданчику ТБ «Українська енергетична біржа»

Зареєструвавшись на електронному майданчику sale.ueex.com.ua, ви отримаєте доступ до лотів, які на продаж виставляють наступні лісгоспи:

• Стрийський;
  • Бродівський;
  • Самбірський;
  • Боринський;
  • Славське ЛГП «Галсільліс».

За новими правилами обов’язковій реалізації на електронних торгах Prozorro.Sale підлягає весь ліс-кругляк, ціна за лот якого перевищує 200 000 грн. Однак, беручи до уваги успішний старт проекту, уряд планує в майбутньому скасувати діючі обмеження.

Якщо вас цікавлять електронні аукціони з продажу круглих лісоматеріалів, отримуйте своєчасні сповіщення про їх появу на електронну пошту або у нашому Telegram-боті.