Вчора, 27 серпня, у м. Житомир відбулася координаційна нарада щодо питання забезпечення сировиною легально працюючих деревообробних підприємств області. У нараді взяли участь Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, заступник генерального директора ТОВ «Українська енергетична біржа» Костянтин Шевчук, представники деревообробної галузі та головні лісокористувачі Житомирської області.

На сьогодні Житомирська область одна із лідерів ринку деревини в Україні. За словами Віталія Бунечка, лісове господарство разом з деревообробною галуззю є важливими бюджетоутворювальними складовими для Житомирської області та наших громад, тому ми маємо вжити всіх можливих заходів для того, аби виробники мали доступ до сировини.

kostyantyn-shevchuk

Костянтин Шевчук відзначив важливість формування розвинутого ринку деревини, де біржова торгівля стане важливою ланкою сформованого ринку, тим майданчиком що об’єднує сотні бізнесів з усієї України, що має однаково простий доступ до продукції, яку пропонують лісозаготівельні підприємства. Він переконаний, що саме біржові торги деревиною є тим механізмом, що дозволяє сформувати прозорі ціни що відповідатимуть поточній ситуації на ринку.

Очільники лісових господарств також висловили готовність до співпраці з лісопереробниками та бажання знайти дієвий формат при формуванні лотів деревини на найближчі аукціони. Також звернули увагу й на необхідність удосконалення самого процесу проведення торгів.

Підсумовуючи нараду учасники прийняли рішення створити відповідну робочу групу та вивчити усі питання щодо оптимізації необхідних процесів забезпечення наших лісопереробників деревиною, таким чином, щоб задовольнити попит, що існує на ринку, і забезпечити створення й збереження робочих місць.