Україна має недостатню площу лісового покриву. Лісистість території нашої країни складає майже 16%. Для досягнення оптимального показника в 20% в Україні необхідно створити з нуля ще близько 2 млн га нових лісонасаджень.

Ринок деревини в нашій державі є важливою складовою національної економіки. Щорічно лісокористувачі сплачують до Держбюджету податків на суму понад 3 млрд грн. При цьому деревина є одним із базових ресурсів економіки, адже застосовується в промисловості, с/г, будівництві та інших галузях і підгалузях народного господарства.

Довгий час питання регулювання ринку лісоматеріалів в Україні не було вирішено. Для цього влітку 2020 року уряд ухвалив Закон “Про ринки капіталу та організовані товарні ринки”. Згідно з вищезгаданим нормативно-правовим актом, продаж лісоматеріалів має відбуватися на ліцензованих торгових біржах, однією з яких є ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Дізнатися більше про деревину клена та її ціну в Україні ви можете на ueex.com.ua.

Ціна деревини клена й особливості реалізації лісоматеріалів на онлайн-торгах в Україні

Як вже було сказано вище, лісоматеріали є одним із базових ресурсів національної економіки. До цінних промислових порід деревини відноситься клен. Застосовують кленові лісоматеріали для виробництва меблів та різноманітних облицювальних матеріалів.

Клен, на відміну від більшості інших порід, часто вирощується для отримання промислової деревини, оскільки вона добре обробляється. Це чудовий матеріал для декорування приміщень. Загалом деревина клена користується великим попитом серед деревообробних підприємств. Причиною цього є сукупність технічних характеристик пиломатеріалів цієї породи:

• заболонь і ядро мають однакове жовтувате забарвлення, при цьому річні кільця ясно помітні, що надає деревині клена особливого ексклюзивного вигляду;
  • пиломатеріали цієї породи є досить щільними;
  • деревина клена еластична, хороша на згин;
  • у висушеному вигляді лісоматеріали даної породи є дуже стійкими, що дозволяє використовувати їх навіть для зовнішньої обробки будівель;
  • поверхня добре обробляється, легко полірується та фарбується.

Проаналізувати ціну на деревину клена дуже легко за допомогою зручної функції “Біржові котирування” на ueex.com.ua.

Кленова деревина та її ціна на аукціонах ТОВ “Українська енергетична біржа”

Взяти участь у торгах з продажу лісоматеріалів на біржі УЕБ ви можете вже сьогодні! ТОВ “Українська енергетична біржа” гарантує прозорість процедури проведення аукціонів та забезпечує рівні умови для всіх учасників.

Якщо у вас виникнуть додаткові запитання з приводу торгів необробленою деревиною, ви можете зателефонувати нашим фахівцям за номером (044) 35-77-537. Щоб не пропустити нові аукціони, підпишіться на офіційну сторінку ТОВ “Українська енергетична біржа” у Facebook. Дізнатися більше про кленову деревину та її ціну, а також інші торги лісоматеріалами, ви зможете після налаштування нашої Email-розсилки та каналів у Viber і Telegram.