Сьогодні, ФГВФО реалізовує активи банків, що знаходяться в стадії ліквідації через систему Прозорро.Продажі, до якої підключено 40 електронних майданчиків.

"Структура зазначеної системи забезпечує конкуренцію не лише між учасниками аукціонів, а й конкуренцію між електронними майданчиками, які змагаються у якості надання повного спектру послуг, зручністю інтерфейсу, компетентністю фахівців та контакт-центрів. Це призводить до того, що торги проходять прозоро, а сам сервіс проведення торгів є справедливим та неупередженим", - сказав генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

На даний час електронний майданчик ТБ "Українська енергетична біржа", sale.ueex.com.ua, посідає беззаперечне перше місце за обсягами реалізації активів та кількістю залучених учасників.

Майданчиком було проведено великий обсяг роботи для залучення покупців активів на аукціони, що відбулися 11 грудня 2017 року:

1. Права вимоги за кредитними договорами ПАТ КБ "Хрещатик" із забезпеченням у вигляді приміщення заводу, транспорту, основних засобів тощо (Посилання на лот https://prozorro.sale/auction/UA-EA-2017-11-27-000486-a). Початкова ціна лоту складала 19,69 млн грн. В результаті аукціону лот було придбано за 19,89 млн грн.

2. Майновий комплекс загальною площею 6715,80 кв.м., що розташований за адресою: м.Київ, вул.Мазепи Івана (вул. Січневого Повстання), (Посилання на лот https://prozorro.sale/auction/UA-EA-2017-11-22-000090-a). Початкова ціна лоту складала 118,37 млн грн, а в результаті проведення торгів його було реалізовано за понад 200 млн грн.

За результатами торгів лоти було реалізовано із високим зростанням ціни, що демонструє як ефективність самої системи Прозорро.Продажі, так і торгового майданчика.