Сьогодні на Українській енергетичній біржі (УЕБ) відбудуться чергові торги за напрямком природний газ. ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", що входить до групи підприємств Нафтогаз, встановило стартові ціни реалізації імпортованого газу з постачанням у листопаді на рівні 6042,24 грн за тис. куб. м (з ПДВ) та грудні – 6609,90 грн за тис. куб. м.

Починаючи з липня 2019 року, за період торгівлі на біржі, компанія реалізувала понад 121 млн куб. м газу і зважаючи на свою активність має суттєвий вплив на формування цін на ринку.

Мінімальний щоденний обсяг, який пропонує Нафтогаз Трейдинг по кожному з продуктів, – 1 млн куб. м. Стартова ціна компанії показує рівень ціни імпортного паритету, за яким Група Нафтогаз купує природний газ на європейському ринку.

"Нафтогаз Трейдинг має намір і надалі активно брати участь у торгах на УЕБ. Стратегія Групи Нафтогаз передбачає сприяння розвитку конкурентного, транспарентного та заснованого на європейських нормах ринку імпорту і постачання газу в Україні. Активна участь Нафтогаз Трейдингу в торгах на біржі є складовою реалізації цієї стратегії", – зазначив директор дивізіону "Інтегрований газовий бізнес" Андрій Фаворов.

Українська енергетична біржа постійно проводить електронні біржові торги за напрямком природний газ та надає всім учасникам ринку, які пройшли процедуру акредитації, рівні можливості для купівлі та продажу енергоресурсів на електронному торговому майданчику.