Сьогодні, 1 квітня, ВП "Енергоатом-Трейдинг" ДП "НАЕК "Енергоатом" за результатами аукціону, який проходив за вільними цінами, реалізував 133 056 Мвт.-год. базового навантаження.

На аукціон було виставлено 3 позиції базового навантаження за стартовою ціною 1 536,17 грн./ Мвт.-год. Загальний стартовий обсяг склав майже 553 тис. Мвт.-год. Аукціон викликав високу активність учасників, за його результатами електроенергію вдалося придбати 9 компаніям.

Протягом аукціону стартова ціна була знижена на 18%. Таким чином, середньозважена ціна продажу склала 1 254,66 грн./ Мвт.-год.

"Українська енергетична біржа вітає проведення аукціонів за ринковими цінами, адже відтепер учасники ринку отримують доступ до порівняно дешевої електричної енергії від найбільшого її виробника в Україні та надійного постачальника." - зазначив Генеральний директор ТБ "Українська енергетична біржа" Олександр Коваленко.

Як повідомлялось раніше, НАЕК "Енергоатом" обмежив відпуск електричної енергії для ДП "Гарантований покупець", продаж якої здійснюється компанією в рамках ПСО, у зв’язку з невиконанням останнім умов укладеного між підприємствами договору, а саме порушення термінів оплати та наявну заборгованість за попередній період.