За результатами першого кварталу 2021 року на УЕБ було проведено 131 аукціон з продажу базового, пікового, позапікового, пікового навантаження неробочого дня, навантаження спеціального обов’язку та блочних позицій електроенергії. З них 8 аукціонів на виконання ПСО для забезпечення загальносуспільних інтересів, 13 аукціонів з продажу продажу електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел енергії та 67 комерційних сесій.

Протягом трьох місяців було сформовано 373 стартових позицій в торговій зоні «ОЕС України» та 48 в торговій зоні «БуОс» на продаж/купівлю різного типу навантаження. Загалом за перший квартал загальний обсяг продажу електричної енергії на ринку двосторонніх договорів склав більше 19,27 млн МВт. год. (з ПСО). Реалізовані обсяги електроенергії по торгових зонах виглядають наступним чином: в «ОЕС України» - 19,11 МВт. год., в зоні «БуОс» - 166 916 МВт. год. Крім того, на Українській енергетичній біржі в торговій зоні «ОЕС України» було реалізовано 11,12 млн. Мвт.год. електроенергії за регульованими цінами компаній, на яких покладені спеціальні обов’язки на ринку електроенергії – ДП «НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго». Загалом у першому кварталі на ТБ «УЕБ» за напрямком «Електроенергія» акредитовано 327 учасників, з яких 23 вдалося долучити в цьому році.

«Українська енергетична біржа продовжує нарощувати обсяги торгівлі електроенергією. За підсумками першого кварталу реалізація на УЕБ збільшилась на 36% у порівнянні з минулорічним показником. Також ми спостерігаємо збільшення кількості учасників, що впливає на якість формування ринкової ціни та сприяє зростанню ліквідності. Особливу увагу приділяємо розвитку торгових інструментів забезпечуючи при цьому рівні умови для всіх учасників ринку», - зазначив Генеральний директор УЕБ О. Коваленко.