Понад 70% опитаних учасників ринку Необробленої деревини та пиломатеріалів висловили високий рівень довіри до ТОВ “Українська енергетична біржа” за попередніми підсумками опитування, що стартувало наприкінці минулого тижня.

Згідно з даними опитування, 88% учасників ринку вже брали участь у торгах необробленою деревиною на УЕБ, тому результати дозволяють отримати досить об’єктивну оцінку роботи біржі на ринку.

Респондентам було запропоновати дати оцінку зручності роботи в електронній торговій системі, висловити ставлення щодо перспективи використання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) в системі електронного документообігу Біржі, оцінити якість обслуговування клієнтів співробітниками УЕБ та загального рівня довіри до компанії.

В процесі опитування учасники ринку лісової галузі визначали етапи співпраці, які, на їхню думку, потребують вдосконалення та доопрацювання та, зважаючи на власний досвід, надавали свої пропозиції та побажання щодо покращення окремих етапів взаємодії між Біржою і клієнтами.

Згідно з результатами дослідження, переважна більшість учасників дуже добре оцінює якість обслуговування та зручність роботи в електронній торговій системі біржі. 84% опитаних підтримали перспективу використання КЕП при підписанні первинних документів та свідоцтв, і лише 7% схильні використовувати паперовий варіант документообігу.

Результати опитування

Натисніть на зображення для збільшеня

Опитування стартувало 30 вересня та наразі ще триває. Станом на 5 жовтня у ньому взяло участь 220 учасників ринку з усіх областей України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Найбільш активними регіонами виявились Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська та Рівненська області, що відповідає загальним обсягам торгів у цих регіонах.

“Результати опитування свідчать, що вцілому представники лісової галузі задоволені співпрацею з УЕБ. Проте, ми отримали чимало коментарів, зауважень та рекомендацій щодо покращення нашої співпраці, більш ефективного налаштування певних процесів для швидкої взаємодії з кожним учасником торгів. Ми продовжуємо отримувати дуже цінний зворотній зв’язок та реагувати на кожен відгук, що, безумовно, сприяє зручності та ефективності в процесі купівлі та продажу необробленої деревини в Україні і хочемо почути думку кожного учасника ринку як малого, так і великого бізнесу”, — коментує результати опитування заступник генерального директора УЕБ Костянтин Шевчук.