Шановні клієнти, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів» № 738-IX від 19 червня 2020 р., прийнято у новій редакції Закон України «Про товарні біржі» (далі - Закон), за яким з 1 липня 2021 року товарні біржі матимуть право провадити свою діяльність виключно у формі акціонерного товариства, товариства з обмеженою відповідальністю або товариства з додатковою відповідальністю, та за умови отримання ліцензії на провадження професійної діяльності на організованих товарних ринках - діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах (пункт 3 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону).

На виконання Закону загальними зборами членів ТБ «УЕБ» 10.03.2021 р. було прийнято рішення про реорганізацію шляхом перетворення в товариство з обмеженою відповідальністю. Відомості щодо стану припинення 11.03.2021 р. внесено до ЄДР (рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті її реорганізації). Відповідно до ст. 108 Цивільного кодексу України, перетворенням юридичної особи є зміна її організаційно-правової форми. У разі перетворення до нової юридичної особи переходять усе майно, усі права та обов’язки попередньої юридичної особи.