Черешню найчастіше вирощують для отримання фруктової сировини. Проте деревина цієї породи також використовується як пиломатеріал. Основна проблема полягає в тому, що черешня не вирощується у великих промислових масштабах. Через це вартість пиломатеріалу цієї породи є досить високою.

Відтепер ціна деревини черешні формується на прозорих умовах, адже реалізується вона на ліцензованих торгових майданчиках, зокрема на онлайн-аукціонах ТОВ “Українська енергетична біржа”, а не за допомогою прямих договорів, як було до 2019 року.

Ціна деревини з черешні та її основні властивості

Із давніх часів лісоматеріали використовуються для виготовлення інженерних споруд та виробів різного призначення. Деревина черешні користується попитом на ринку, адже має приємний відтінок.

Лісоматеріали цієї породи широко застосовуються у виробництві шпону, меблів, дверей, а також використовуються для створення елементів внутрішнього оснащення салонів авто класу “люкс” та яхт, елементів декору та інтер’єру. Основною вимогою до пиломатеріалу є надійність та презентабельний вигляд.

Аналізуємо деревину черешні та ціну на неї. Вартість кубічного метра лісоматеріалу залежить від наступних факторів:

• класу якості;
  • діаметру;
  • довжини;
  • складу.

Властивості пиломатеріалу з черешні:

• середня щільність та міцність;
  • гнучкість;
  • легкість в обробці (піддається різанню, клеєнню і т.д.);
  • швидка вологовіддача;
  • декоративна привабливість.

Актуальні ціни деревини з черешні та інших порід дуже зручно аналізувати за допомогою функції “Біржові котирування” на ueex.com.ua.

Для формування прозорого ринку деревини актуальними є наступні завдання:

• утворити систему відкритих даних про торги;
  • зробити відкритою процедуру обігу деревини;
  • знищити будь-які тіньові схеми реалізації лісоматеріалу;
  • здійснювати моніторинг використання деревини.

Згідно з Законом “Про ринки капіталу та організовані товарні ринки”, пиломатеріал черешні має реалізовуватися на ліцензованих товарних майданчиках, зокрема на ТОВ “Українська енергетична біржа”. Проведення аукціонів у режимі реального часу є зручним, адже не потрібно витрачати час на врегулювання купи бюрократичних моментів, оскільки все можна зробити в один клік.

Деревина черешні та її ціна у Вінниці на аукціонах Української енергетичної біржі

У разі виникнення запитань щодо деревини черешні та її ціни у Вінниці переходьте у розділ “Біржові котирування” на ueex.com.ua. Для консультації з нашими фахівцями, які дадуть відповіді на всі ваші запитання, телефонуйте за номером (044) 35-77-537.

На офіційній сторінці УЕБ у Facebook ви можете знайти останні новини щодо торгів лісом. Також підключайте Email-розсилку та зручний Telegram-бот.

На аукціонах Української енергетичної біржі можна купити необроблену деревину, електроенергію, нафтопродукти, природний газ та інші енергоресурси.