18 березня через систему ProZorro.Продажі відбувся аукціон з продажу активів ПАТ "Банк "Київська Русь" та АТ "ВТБ Банк". Переможцем аукціону стала компанія ТОВ "ФК "Ю-БЕЙС" що взяла участь через електронний майданчик Української енергетичної біржі. Реалізовано пул активів ПАТ "Банк "Київська Русь", що складається з прав вимоги за кредитними договорами у кількості 113 договорів, дебіторської заборгованості, векселів, майнових прав за ними, та майнові права на нерухоме майно. Також лот включає активи АТ "ВТБ Банк" що складаються з прав вимоги за кредитним договором.

Найвища ціна, що запропонував переможець становить 19 294 000 грн. Реалізація активів відбулася за моделлю голландського аукціону.

«Ми постійно працюємо над підвищенням загальної ефективності продажів за напрямком ProZorro.Продажі. Один прикладів успішно діючих на сьогодні аукціонів - реалізація банківських активів. Це досить специфічний напрямок, тому успішні угоди за результатами аукціонів демонструють визнання електронного майданчика УЕБ учасниками ринку», – зазначив генеральний директор ТБ "Українська енергетична біржа" Олександр Коваленко.

На сьогоднішній день електронний майданчик ТБ "Українська енергетична біржа" є одним із лідерів за об’ємом продажів у ProZorro.Продажі. Спеціалісти УЕБ завжди готові запропонувати допомогу для досягнення найкращих результатів у співпраці з клієнтами.