Ще кілька років тому уряд ухвалив рішення про обов’язкову реалізацію великих партій деревини на онлайн-аукціонах. Тоді це стосувалося лише лісгоспів, що отримують у рік від 10 млн. грн. доходу. З 01 липня 2021 р. продаж усього заготовленого лісу проходить на ліцензованих платформах, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа».

Купівля-продаж лісу на біржових онлайн-аукціонах, організованих УЕБ

Чесність процесу купівлі-продажу при мінімальних затратах зусиль і коштів – ось сучасні тенденції реалізації державних активів, зокрема необробленої деревини.

Успішно долаючи корупцію, біржові торги в електронному форматі проводяться у багатьох галузях: земельні ділянки, нерухомість, транспорт, енергоресурси. Тепер до прозорих аукціонів долучилися і лісові господарства України. Чи не щодня вони реалізують свою продукцію за допомогою чесних та зручних торгів у режимі онлайн.

За 16 місяців електронних продажів лісу за новими правилами в Україні дохід для галузі лісництва склав 13,1 млрд. грн. Учасники аукціонів від ТОВ «Українська енергетична біржа» сплатили вітчизняним лісгоспам за необроблену деревину мільйони гривень додаткового прибутку.

Зрозумівши, що даний напрямок є надзвичайно перспективним, десятки лісгоспів активно переводять на ліцензовані біржі абсолютно всі операції з реалізації лісоматеріалів. Це забезпечує повну відкритість торгів та інформації щодо них.

Продаж лісу та ціна на деревину на Українській енергетичній біржі

Які породи дерева користуються найбільшою популярністю на публічних аукціонах, організованих ТОВ «Українська енергетична біржа»? Насамперед це хвойні і листяні лісоматеріали, такі як сосна, ялина, дуб, вільха, верба. Їх продають у вигляді колод, брусів чи дощок різної довжини та діаметру.

Отримавши акредитацію на сайті ueex.com.ua, ви можете здійснювати продаж лісу партіями будь-якого обсягу і початкової вартості. Купівля лісоматеріалів на прозорих біржових торгах доступна усім без винятку учасникам. Деякі лісгоспи давно продають необроблену деревину різних обсягів у даний спосіб, адже це економічно вигідно для розвитку галузі та приносить стабільний дохід у їхній бюджет.

Продаючи ліс за ціною, що відповідає ринковій, на прозорих аукціонах, представники зеленого бізнесу отримують регулярний дохід та постійних покупців.

Якщо ви теж бажаєте реалізувати ліс-кругляк чесно та прозоро, ставайте клієнтом ТОВ «Українська енергетична біржа». Наші експерти завжди готові прийти вам на допомогу, якщо у вас виникли труднощі. Телефонуйте на номер гарячої лінії (044) 337-77-65.

До ваших послуг регулярна Email-розсилка з актуальними аукціонами та зручні Viber- і Telegram-бот, що відсортують торги за вашим бажанням. Якщо вас цікавлять останні новини у сфері продажу державних активів, підписуйтеся на сторінку ТОВ «УЕБ» у Facebook.