Якщо вас цікавить продаж лісоматеріалів в Україні, найефективнішим способом зробити це є електронні аукціони у системі Прозорро.Продажі. Перевагами такої процедури є зрозумілі умови реалізації товару та відкритість і доступність інформації для громадськості.

Обирайте надійний майданчик, наприклад, ТБ «Українська енергетична біржа», подавайте потрібні документи та реалізуйте чи купуйте потрібні вам об’єкти швидко та за чесними умовами.

Аукціони з продажу лісоматеріалів у системі Prozorro.Sale

Аукціони з продажу лісоматеріалів на сьогодні є одним із найпопулярніших та найперспективніших напрямків у системі Прозорро.Продажі, адже вони гарантують чесність та прозорість.

Окремі представники приватного бізнесу чи масштабні деревообробні компанії раніше зверталися напряму до керівництва лісових господарств, щоб придбати потрібну їм сировину, і укладали з ними угоди самостійно. Однак через це у сфері реалізації лісу процвітали «договорняки» та корупційні схеми. Оплата «відкатів» та невигідні умови купівлі-продажу спричиняли збиткове становище як для покупців, так і для лісгоспів. Натомість зацікавлені особи незаконно збагачувалися.

У 2019 влада ухвалила Постанову № 1178, що зобов’язує великі лісові господарства здійснювати продаж великих обсягів необробленої деревини в Прозоро. Реалізація розпочалася 01 лютого 2020 року. Саме з цього дня мінімум чверть від місячної заготівлі кожного великого лісгоспу продається на відкритих онлайн-аукціонах.

Торги проводяться на офіційних акредитованих майданчиках, що підключені до модуля Прозорро.Продажі. Таким є Торгова біржа «Українська енергетична біржа». Антикорупційну електронну систему створили у 2016 році, об’єднавши зусилля, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, НБУ, громадська організація Transparency International Україна, активісти та волонтери.

Маючи позитивний досвід у сфері продажів та здачі в оренду державної та комунальної нерухомості, транспорту, корисних копалин, земельних ділянок на публічних аукціонах, влада зробила рішучий крок, приєднавши сюди також галузь лісництва. Дохід для лісгоспів за 9 місяців проведення таких торгів склав 302,4 млн. грн. Загальний прибуток за 4 роки від реалізації різноманітних активів перевищив 30 млрд. грн.

Продаж лісоматеріалів за чесними правилами на майданчику ТБ УЕБ

Якщо вас цікавить продаж лісоматеріалів через майданчик ТБ «Українська енергетична біржа», звертайтеся до наших фахівців за телефоном (044) 337-77-65.

Пройшовши швидку процедуру реєстрації на сайті sale.ueex.com.ua, ви можете стати учасником торгів необробленою деревиною та прийняти участь в аукціоні за чесними правилами та з максимальною вигодою для обох сторін.

Оформлюйте підписку на офіційну сторінку ТБ «УЕБ» у Facebook, на нашу Email-розсилку та зручний Telegram-бот. Усі ці опції дозволять вам брати участь у торгах швидко та з комфортом.