8 вересня, на Українській енергетичній біржі відбувся черговий аукціон з продажу скрапленого газу на внутрішньому ринку. До продажу був представлений ресурс виробництва АТ «Укргазвидобування» обсягом 1 976 тонн, загальною вартістю 32,38 млн. грн.

За результатами торгів було реалізовано 1330 тонн скрапленого нафтового газу. Обсяг реалізованої продукції становить 67,5% від виставленого об’єму. Середньозважена ціна, що сформувалася на аукціоні, зафіксована на рівні 18 157 грн/т при транспортуванні автотранспортом та 18 337 грн/т при транспортуванні залізницею/автотранспортом. Загальна вартість реалізованого скрапленого газу становить 24,28 млн. грн.

Дивлячись на тенденції попередніх аукціонів з продажу скрапленого нафтового газу, при відносно стабільних цінах починаючи з кінця серпня відбувається збільшення обсягів продажу.

"Участь Укргазвидобування в аукціонах по скрапленому газу на УЕБ є одним із прикладів стабільної та ефективної співпраці по реалізації енергоресурсів. Для нас дуже важливо забезпечувати рівні умови для всіх учасників ринку, зокрема для державних компаній, адже зростання кількості учасників посилює конкуренцію та позитивно впливає на формування ринкової ціни" — підсумував результати аукціону Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.