У вівторок, 16 лютого 2016 року на торговому майданчику ТБ "Українська енергетична біржа" пройшли торги нафтопродуктами та ДЕПБК (деетанпропанбутанізований конденсат), виробництва ПАТ "Укргазвидобування" за результатами яких, спеціалістами біржі було відмічено значний рівень конкуренції.

На торги було виставлено 6 920 тонн нафтопродуктів на загальну суму 89,820 млн грн. на базисі поставки EXW Шебелинське ВПГКН, а відвантаження – автотранспортом або залізницею.

За результатами торгів, найвищий рівень попиту спостерігався на бензин марки А-92 (ФОРСАЖ) та ДЕПБК з відвантаженням як залізницею, так і автотранспортом. Під час торгів бензином, покупці активно конкурували, тож ціна зросла на 4,38% від стартової. Під час торгів ДЕПБК попит виявився ще жвавішим - зростання ціни склало майже 10%, а учасники торгів зробили більш ніж 100 ставок.

"Ми прагнемо розвивати ринкові відносини на всіх ринках, де можна застосувати біржові механізми торгівлі. Такий принцип торгівлі дозволяє правильно імплементувати класичні економічні закони та розвивати конкурентне середовище в бізнесі. Коли ми бачимо такий шалений рівень конкуренції під час торгів на нашому торговому майданчику, я все більше вірю у перспективи розвитку національної економіки", - заявив під час торгів Генеральний директор ТБ "Українська енергетична біржа" Олександр Коваленко.

Довідково: Торги енергоресурсами ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" на торговому майданчику Української енергетичної біржі проводяться регулярно. У торгах приймають участь одні з найкрупніших трейдерів внутрішнього ринку.

Результати електронних біржових торгів № UGV-5 за цим посиланням.


---

Прес-служба УЕБ
тел.: (044) 232-14-31, E-mail: [email protected]