Станом на 28 липня 2021 року для участі в торгах на ТОВ «Українська енергетична біржа» за напрямком необроблена деревина акредитовано 319 учасників-покупців. Активно триває й акредитація підприємств лісової галузі, що планують реалізовувати сировину на біржі. Більше десяти акредитованих лісових господарств вже мають Київська, Вінницька, Житомирська, Рівненська, Хмельницька, Полтавська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області. Активно триває прийняття заявок від підприємств і з інших областей, зокрема, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Херсонська Дніпропетровська. Загалом станом на сьогодні акредитовано вже 146 підприємств.

Нагадуємо, що змінені правила організації торгів, у зв’язку з вступом в дію нового законодавства, передбачають, що всі учасники повинні пройти акредитацію, — набути статус непостійного члена біржі відповідно до вимог Регламенту шляхом укладання договору оренди біржового місця з постійним членом товарної біржі. Після цього організатори зможуть виставляти лоти на продаж, а покупці подавати заявки на участь в аукціонах.

“Запрошуємо учасників ринку акредитуватись на торги необробленою деревиною. Цей етап дозволить значно заощадити час як продавцям для організації аукціонів, так і покупцям, які виявили бажання заявитися на торги. Досвідчені фахівці Української енергетичної біржі забезпечать кваліфіковану підтримку на всіх етапах підготовки до торгів, – переконаний заступник генерального директора ТОВ «УЕБ» Костянтин Шевчук. – Велика кількість учасників є запорукою формування конкурентних ринкових цін та високої ліквідності”.

Рекомендуємо всім учасникам ринку підписатися на канали у Viber і Telegram, щоб отримувати анонси аукціонів одразу після їх появи, та новини що стосуються ринку деревини.