16.03.2016 р. м. Київ

У вівторок, 15 березня 2016 року на торговому майданчику ТБ "Українська енергетична біржа" пройшли чергові торги нафтопродуктами виробництва ПАТ "Укргазвидобування". Всього на торги було виставлено 8 060 тонн нафтопродуктів.

У підсумку денної торгової сесії було реалізовано 6 710 тонн нафтопродуктів на загальну суму 94,756 млн грн на базисі поставки EXW Шебелинське ВПГКН з типом відвантаження – автотранспорт та залізниця. За результатами торгів на торговому майданчику УЕБ, загальна сума додаткового доходу, що вдалося заробити державній добувній компанії становить понад 495,850 млн грн.

Як повідомляє Українська енергетична біржа, рівень попиту за майже всіма нафтопродуктами за всіма видами відвантажень оцінюється як середній, однак найвищий інтерес виник на дизельне паливо з відвантаженням автотранспортом та залізницею. Кількість кроків зростання ціни, що зробили учасники торгів склало 40 кроків для автотранспортного типу та 24 для залізничного.

"Учасники ринку вже "перетравили" проблеми з митницею та насичили свої ємності по зберіганню, а тому зараз ми бачимо дещо слабший попит на енергоресурси, однак ми очікуємо зростання попиту вже через 2-3 тижні", - сказав директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

Довідково: Торги енергоресурсами ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" на торговому майданчику Української енергетичної біржі проводяться щовівторка на регулярній основі. У торгах приймають участь одні з найбільших трейдерів внутрішнього ринку.

---

Прес-служба УЕБ
тел.: (044) 232-14-31, E-mail: [email protected]