Вчора, 23 лютого, на Українській енергетичній біржі відбувся аукціон з продажу скрапленого газу на внутрішньому ринку виробництва АТ "Укргазвидобування". На аукціон було виставлено 9 позицій, загальним обсягом 10 070 т, вартістю 192,44 млн. грн.

За результатами торгів було реалізовано 6 821 т скрапленого газу, це 67,7% від виставленого об’єму, на загальну вартість 160,46 млн.грн. Середньозважена ціна склала 23 457.61 грн за тонну ресурсу, що транспортується автотранспортом, та 23 549.98 грн за тонну транспортуванням залізницею/автотранспортом.

Збільшення обсягів продажу скрапленого газу на УЕБ з початку року відображає загальну тенденцію зростання споживання даного ресурсу. Аукціон, що проходив 23 лютого, привернув значну увагу серед учасників ринку — 95 угод, 60 учасників, 45 компаній за результатами аукціону стали переможцями.

"Результати аукціону продемонстрували наявність високої конкуренції та значний інтерес учасників ринку до аукціонів по скрапленому газу. Це також пояснюється пожвавленням на ринку, яке спричинило ряд обставин - коливання курсу валют та ціни на європейському ринку. Українська енергетична біржа, як надійний майданчик, забезпечує усім учасникам рівний доступ до аукціонів, за результатами яких формуються ринкові ціни" — коментує Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.