12 вересня 2018 р. в інформаційній платформі Української енергетичної біржі укладено угоди на поставку природного газу загальним обсягом 350 тис. куб. м., з яких 200 тис. куб. м. ресурсу вересня реалізовано з ціною 12 800,00 грн. з ПДВ та укладено першу в цьому місяці угоду купівлі-продажу жовтневого ресурсу обсягом 150 тис. куб. м. з ціною 12 875,00 грн. з ПДВ.
"Учасники біржових торгів активно використовують нову ОТС-платформу для укладання угод. Ми навчили працювати в системі понад 180 компаній та віримо, що найближчим часом це стане основним механізмом для укладання угод на українському ринку природного газу. Також ми впевнені в тому, що при запровадженні добового балансування у наших клієнтів не виникне труднощів в укладанні угод на біржі в рамках нового ринку", зазначив Генеральний директор ТБ "УЕБ" Олександр Коваленко.

В обох випадках реалізації природного газу продавцем виступила компанія "Крафт Енерджи", яка працює на газовому ринку України більше 2 років та активно торгує на біржі. "Для нас, як постачальника, це ще один, сучасний та зручний інструмент для реалізації природного газу споживачам. Ми пропонуємо до реалізації як імпортний ресурс, так і газ українського видобутку. Представлена Українською енергетичною біржею платформа діє відповідно до європейських правил купівлі-продажу природного газу та дозволяє більш ефективно вести трейдингові діяльність, та давати можливість клієнтам укладати угоди за найкращими цінами" - зазначили в ТОВ "Крафт Енерджи".

Покупцем ресурсу в угоді з ТОВ "Крафт Енерджи" виступила ГК "Содружество". "Для нас, як споживача, ОТС-платформа – це можливість диверсифікувати свої закупівлі, швидко знайти необхідний ресурс за найкращою ціновою пропозицією. Це зручно і дозволяє обрати найкращу пропозицію, ефективно та прозоро працювати на ринку" - зазначили в ГК "Содружество".