Товарна біржа "Українська енергетична біржа" (ТБ "УЕБ") 7 лютого об 11:00 проводить електронні біржові торги з продажу вугільної продукції № С-070218. ДП "Держвуглепостач" пропонує до продажу рядове вугілля марки Ж виробництва ДП "Торецьквугілля" з базовими показниками якості: зола – 33,0%; волога – 5,8%; сірка – 2,8%. Вугільна продукція реалізується одним лотом, вартість однієї тонни вугілля стартує з позначки 2 232 грн. з ПДВ. Ціна, яка складеться за результатами торгів, буде відкоригована сторонами біржової угоди на розмір суми ПДВ, продавець користується податковою пільгою.

"Українська енергетична біржа докладає чимало зусиль для налагодження роботи ліквідного біржового ринку вугільної продукції в Україні. Ще влітку 2017 року, коли ми відновили біржову торгівлю вугіллям, деякі скептики заявляли, що через монополізацію, складно буде налагодити роботу конкурентного ринку. Але сьогодні ми демонструємо зворотне: на біржові торги приходить все більша кількість учасників, державні підприємства ПАТ "Центренерго" та ДП "Держвуглепостач" оголошують торги на нашій біржі, бо бачать в цьому ринковий інструмент прозорої, вільної та конкурентної торгівлі.

В свою чергу, майданчик Української енергетичної біржі забезпечує рівні умови для всіх учасників ринків паливно-енергетичного комплексу з дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції. Українська енергетична біржа з початку свого створення залишається вірною європейськім цінностям та моделям ведення бізнесу і всіляко просуває цивілізовані та суспільно визнані механізми ведення бізнесу в органах влади, суспільстві та серед учасників ринку" - прокоментувала біржову торгівлю вугільною продукцією на Українській енергетичній біржі член Біржового комітету Інна Щербина.

Для створення ліквідності на біржовому ринку вугільної продукції на ТБ "УЕБ" діють пільгові умови набуття членства. Більше інформації на сайті біржі ueex.com.ua.