На торги, що відбулися 22 травня на ТБ «Українська енергетична біржа», 8 компаній сформували 15 стартових позицій. В результаті торгів ціни на природний газ досягли свого мінімуму — ДП «Укравтогаз» придбало 2,9 млн. куб. м. ресурсу червня за ціною 1 860 грн/тис. куб. м. (з ПДВ).

Також у ході торгів Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" реалізувала 10 млн. куб. м. ресурсу травня за ціною 2 403 грн/тис. куб. м. (з ПДВ) та ТОВ “Юнайтед Енерджі” придбало 1 млн куб м. ресурсу травня за ціною 2 400 грн/тис. куб. м. (з ПДВ). Таким чином, біржове котирування ресурсу травня станом на п’ятницю, 22 травня склало 2403 грн. за тис. куб. м., а ресурсу червня – 1860 грн. за тис. куб. м. (з ПДВ). Відповідно, зараз рівень котирувань УЕБ (передплата) є більш ніж на 50% нижчим рівня січня 2020 року.

"Сьогодні ми спостерігаємо значне зниження ціни ресурсів травня та червня, що відбувається в умовах перенасичення ринку природного газу. Активність учасників минулого тижня була високою, обсяг продажу суттєво зріс порівняно з попереднім тижнем. Така активність учасників безсумнівно пожвавлює конкуренцію на торгах, та дозволяє встановити найбільш релевантні ціни." — прокоментував результати торгів Генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.