25 та 26 червня навчальні заняття роботі в ПП БЕТС у версії "Electric Power" у формі вебінару та у формі імітаційних торгів будуть проводитися у формі спеціальних сесій аукціону з метою виконання суб’єктами ринку електричної енергії спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії відповідно до вимог статті 62 Закону України "Про ринок електричної енергії" та для оператора системи передачі електричної енергії і операторів систем розподілу електричної енергії для компенсації технологічних втрат електричної енергії на передачу/розподіл.

До таких навчальних сесій буде допущено виключно учасників на яких покладено спеціальні обов’язки щодо продажу/купівлі електричної енергії відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12 червня 2019 р. № 512), а саме:

- виробників - ДП "НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго"

- покупців – ДП "Гарантований покупець", оператор системи передачі (ДП "НЕК "Укренерго") та оператори системи розподілу.

Виробників електроенергії, на яких покладено спеціальні обов’язки, просимо подати заявки на організацію та проведення навчального аукціону в навчальній версії ПП БЕТС у вигляді позиції (позицій) на продаж на умовах, максимально наближених до реальних.

Нагадуємо, що для участі у аукціонах з купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, для всіх учасників необхідним є отримання Кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на уповноважених представників. Учасники, що не отримають КЕП не зможуть прийняти участь в аукціонах.

Перелік рекомендованих АЦСК для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП):


Інформація про розклад навчальних занять для решти учасників ринку природного газу буде повідомлена додатково.