Проведення аукціонів з продажу необробленої деревини на товарних біржах, зокрема на ТОВ “УЕБ”, допомагає вивести ринок з тіні. Саме таку мету поставив собі український уряд, ухваливши Закон «Про організовані товарні ринки». З 01 липня 2021 року продаж лісу-кругляку відбувається виключно на ліцензованих товарних біржах.

Аукціони з продажу лісу на ТОВ «Українська енергетична біржа»

Зміни існуючої процедури проведення аукціону з реалізації заготовленого лісу-кругляку ініціював уряд у тісній співпраці з Державним агентством лісових ресурсів України. Потужним поштовхом для ініціативи по переведенню торгів необробленою деревиною на товарні біржі стали численні скарги на непрозорість та неефективність діючого ринку лісових матеріалів.

Відтепер підприємці можуть купити лісоматеріали цілком прозоро та безпечно на ТОВ “Українська енергетична біржа”, де ліс-кругляк реалізують лісгоспи з усіх регіонів України. Нове законодавство дозволяє більш ефективно провести кожен аукціон з продажу необробленої деревини. Відтепер самі учасники ринку впливають на ціну продукції, адже остання формується в умовах конкуренції, враховуючи наявні попит та пропозицію.

Лише за перший рік продажу необробленої деревини на товарних біржах лісові господарства України отримали понад 15 млрд гривень прибутку. На прозорих аукціонах з продажу лісу підприємці активно купують як ділові лісоматеріали, так і дрова та іншу непромислову сировину.

Участь у біржових торгах з продажу необробленої деревини

Кожен аукціон з продажу необробленої деревини, проведений в системі ets.ueex.com.ua, забезпечує здорову конкуренцію між учасниками, що є гарантією формування справедливих, ринкових цін. Біржові механізми є дієвим засобом боротьби з корупцією і сьогодні він надзвичайно ефективно працює над усуненням незаконних схем і тіньових домовленостей.

ТОВ «Українська енергетична біржа» гарантує клієнтам чесну та відкриту участь в аукціоні з продажу необробленої деревини. Дізнатися про результат торгів, а також спостерігати за їх перебігом усі охочі можуть в системі ets.ueex.com.ua. Для отримання додаткової інформації про аукціон з реалізації лісу телефонуйте нашим консультантам за номером (044) 35-77-537. Підпишіться на Email-розсилку та спеціальні лісові Viber- та Telegram-бот ТОВ «УЕБ» - вчасно дізнавайтеся про актуальні аукціони онлайн.